fbpx

Forskjell på Auuu

Foto: Per Ole Hagen

Vi har, spesielt i det siste, lagt mye vekt på at elevene ved Dancespace skal ta smarte valg på egne vegne når det kommer til å legge til rette for god fysisk og psykisk helse. Jeg synes vi ser noen gode resultater nå, at våre mantra og mas fører til at elevene i alle fall har blitt mer bevisst på dette. De stedene hvor det virkelig gjelder er det tydeligvis likevel vanskelig, vi har alle ekstra energi når noe er meget lystbetont og litt vanskeligere for å ta valgene på det som koster oss mye å gjennomføre, eller å stå over i så måte.

Vi kjenner kroppene våre best selv, og alle elevene som kommer til pedagogene ved Dancespace og melder om vondter her og der får beskjed om å ta vare, være forsiktig eller stå over det som gjør vondt. Noe annet kan vi ikke gjøre, vi er ikke helse-personell og det er ikke vi som kjenner på den fysiske eller psykiske utfordringen.

Når det er sagt; det er vanvittig mye av det! Jeg har ikke startet en eneste klasse uten at noen/opptil flere kommer for å rapportere om begrensninger og fysiske/psykiske utfordringer. De får alle samme omtanken og tilbakemeldingen om å være varsom og snill med seg selv. Men det får meg til å lure; kjenner vi egentlig forskjell på vondt i hode og vondt i vilja lenger, skyldes smertene i hamstring en skadelig strekk eller bare at det føles ubehagelig å strekke og tøye, kjenner vi forskjell på å mangle kondisjon og utholdenhet og å være utmattet og overarbeidet?

Å ta godt vare på seg selv betyr ikke å kun gjøre det som er lystbetont, å bare kose seg og bli der det er gøy. Det betyr også å stå over festen som tipper energiregnskapet, å styrke anklene som ofte får overtråkk, å gi kroppen den mengden næringen den faktisk trenger og å droppe den venninna som bruker mest tid på å baksnakke andre. Det er ikke letteste motstands vei, men det gir balanse i livet, en sunn kropp og et friskt sinn. La oss øve oss sammen. Dream Big!


Categories: Dancespace